Adrian Costea, un român stabilit în Germania, avertizează cu privire la pericolul pe care îl va reprezenta în special tehnologia 5G, și în general electrosmogul, o formă de poluare generată de radiațiile electromagnetice. Suferind de electrosensibilitate el și-a procurat un aparat profesional pentru măsurat electrosmogul și a făcut o demonstrație pe care a publicat-o pe youtube.

Simple operațiuni de trecere a telefonului din mod „avion” în mod rețea voce, de pornire a datelor mobile 3G sau de pornire a conexiunii wireless, declanșează apariția unor impulsuri care generează explozia valorilor de pe aparatul de măsură care depășesc cu mult valorile minime recomandate de către standardele pentru zonele de locuit și dormit ale Institutului de Biologie a Construcțiilor din Germania.

Printre efectele radiaților, Adrian menționează degradarea celulelor, stres oxidativ, dereglare hormonală, depresie.

Centrul de cercetari asupra cancerului (CIRC), care tine de OMS, a inclus utilizarea telefoanelor mobile, precum si a telefoanelor fara fir, in categoria produselor „posibil cancerigene pentru om”.

În cadrul unor studii realizate cu privire la efectele radiației electromagnetice asupra oamenilor, s-au observat modificări la nivel cerebral ce au fost evidențiate pe electroencefalogramă. Atunci când expunerea, de exemplu în apropierea antenelor de telefonie mobilă sau wireless, depășește câteva zeci de minute, apar dureri de cap, tulburări ale somnului, oboseală, amețeli, tulburari neurovegetative.

OMS a recunoscut electrosensibilitatea ca boală. Conform unor cercetări au fost identificate efecte nocive la nivel celular și chiar de ADN, fapt care face dificilă elaborarea unei simptomatologii și estimarea numărului real al persoanelor afectate.

Fertilitatea masculină este una dintre funcțiile vitale intrate în declin în ultimele decenii, de aceea specialiștii au încercat să descopere ce influență are telefonul mobil în această privința. Un studiu efectuat în Ungaria a pus în evidență clar faptul că mobilitatea spermatozoizilor scade la bărbații care vorbesc mult la mobil.

Conform altor studii, chiar și purtatea telefonului pe parcursul întregii zile în buzunarul pantalonilor sau în alt mod, dar în apropierea organelor genitale, diminuează concentrația spermei.

În ceea ce privește copiii, medicii atrag atenția că aceștia nu ar trebui să folosească înainte de 12 ani telefoanele mobile. Ei sunt mai expuși datorită faptului că oasele craniului sunt mai subțiri, iar creierul este în formare.

Un studiu efectuat asupra unui număr de 28.000 de copii britanici a pus în evidență faptul că la cei care fuseseră expuși într-o măsură mare la undele electromagnetice provenite de la telefoanele mobile, înainte și după naștere, riscul de a avea tulburări de comportament la 7 ani a fost de 50% de ori mai mare.

Măsuri de protecție

Riscurile pentru sănătate sunt foarte ridicate dar dacă chiar nu ne putem lipsi de telefonul mobil iată câteva măsuri de autoprotecție:
– apelarea la SMS-uri și limitarea apelurilor la 20 de minute pe zi, iar durata unui apel să nu depasesca 10 minute;
– închiderea comunicațiilor prin date mobile și wireless atunci când acestea nu sunt strict necesare;
– evitarea ținerii telefonului la ureche, prin folosirea căștilor sau a difuzorului – a nu se abuza însă de aceste metode, deoarece nu ne protejează în totalitate;
– a nu se purta telefonul lângă organele genitale de către bărbați sau lângă pântece la femeile gravide;
– a nu se dormi cu telefonul deschis sau cu un emițător Wi-Fi în apropierea patului;
– debranșarea peste noapte a aparatelor electrice aflate în dormitor, inclusiv a televizorului;
– evitatarea convorbirilor în mijloacele de transport în mers, deoarece telefonul, în căutările sale pentru a găsi diferite stații de baza, își amplifică puterea; nici într-o mașînă parcată nu este indicat, deoarece se produce un efect de polarizare;
– înainte de a apropia telefonul de ureche, așteptați că interlocutorul să răspundă, deoarece în acest moment emisia electromagnetică este foarte mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!